'IMATE FIGU U DŽEPU'

Šprem pozvao taksiste da prekinu štrajk

22.10.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem pozvao je danas Udrugu Radio taksi Zagreb da snizi cijene usluga i prekine štrajk u koji je stupila jučer ujutro

Šprem je na konferenciji za novinare rekao da nije bilo razloga za štrajk taksista jer su se oni, kazao je, usuglasili sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem

Za gradonačelnikov prijedlog odluke o taksi prijevozu, Šprem je rekao da nije uvažavao mišljenje Gradske skupštine pa je ona izašla sa svojim prijedlogom koji su poduprli svi klubovi zastupnika osim HDZ-a i HSS-a.

U Zagrebu trenutno ima 1034 taksista, a prema prijedlogu gradonačelnika taj broj povećao bi se za njih 90, dok bi se prema prijedlogu Gradske skupštine povećao za 267. "Smatramo da ćemo time omogućiti konkurenciju i niže cijene, rekao je Šprem.

Dodao je da cijene prijevoza sada utvrđuje skupština Udruge Radio taksi Zagreb i upitao je zašto odmah ne snize cijene.

Udruga taksista govori da je ponudila 65 posto nižu cijenu, ali pritom ne navodi za koju uslugu, kazao je Šprem, ocijenivši da oni 's figom u džepu' žele prevariti Gradsku skupštinu.

Gradska skupština će, najavio je Šprem, donijeti odluku o taksi prijevozu 26. listopada. Dodao je da ne zna hoće li gradonačelnik povući svoj prijedlog.

Nakon tri mjeseca provedbe, Gradska skupština će razmotriti rezultate odluke o taksi prijevozu, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Šprem je izjavio da to što taksisti tijekom štrajka ne prevoze trudnice i umirovljenike govori o njegovim organizatorima. Dodao je da su se jučer dogovorili sa ZET-om da oni s 14 vozila prevoze takve skupine građana.

Glasnogovornik udruge Radio taksi Zagreba Mirsad Hukić rekao je Hini da taksisti nastavljaju štrajkati do daljnjega. Nije želio komentirati poziv Šprema da snize cijene usluga.

Udruga traži od Gradske skupštine da formira radno tijelo od predstavnika svih stranaka u skupštini s kojim bi zajedno napravili kvalitetan prijedlog nove gradske odluke. Navodi da Šprem ne želi s njima razgovarati o cijeni taksi usluga i određivanju broja taksija u Zagrebu.

Hukić tvrdi da taksisti jučer i danas pružaju usluge trudnicama, invalidima i građanima koji moraju u bolnicu i da se u jednom slučaju dogodilo da nije pružena usluga.