PRVI PUTA U POVIJESTI

Splitu gradski derbi protiv Hajduka

04.05.2013 u 21:00

Bionic
Reading

U 30. kolu MAXtv Prve lige, u najzanimljivijoj subotnjoj utakmici, Split je svladao Hajduk 2:1. To je bila prva prvenstvena pobjeda 'crvenih' u gradskom derbiju. Za domaćina je dva pogotka zabio Erceg dok je strijelac za goste bio Kouassi

U prvom poluvremenu vidjeli smo sjajnu utakmicu u kojoj su ipak dominirali igrači Splita. Oni su već u sedmoj minuti imali dva zicera (Baraban, Rebić), pa tri minute kasnije još jedan preko Barabana koji je promašio prazna vrata, a isti igrač je i u 23. opalio volejčinu koju je jedva zaustavio Blažević.

U tom razdoblju Hajduk je jedinu pravu šansu imao preko Kouassija koji je s nekoliko metara glavom ravno pucao u Andriju Vukovića.

U drugoj polovici prvog dijela stigli su i golovi. Rebić je u 31. Maloču i Milića učinio 'smiješnima' te je zatim ubacio na glavu Ercega koji je iz blizine zatresao mrežu.

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Baraban je nesebično dao povratnu loptu za Ercega koji je s desetak metara i drugi puta bio nepogrešiv.

Gosti su bili na koljenima, ali su vratili nadu preko Kouassija. On je u 36. primio loptu na 20 metara, snažno opalio, a lopta se od vratnice odbila iza Vukovićevih leđa za 2:1.

U nastavku smo svjedočili puno skromnijoj predstavi. Bilo je previše pogrešaka i prekida. Kod Splita mogli smo izdvojiti tek jedno neugodno Rebićevo ubacivanje nakon kojeg Baraban nije dobro zahvatio loptu.

Što se tiče Hajduka, njegovi navijači će žaliti za Kouassijevim udarcem sa 16 metara kojeg je sjajnom reakcijom zaustavio Vuković, a ofenzivac iz Obale Bjelokosti je u 88. propustio najbolju situaciju za izjednačenje kada je s desna iskosa iz blizine pucao pored gola

Prije početka utakmice, kao i na svim ostalim susretima, održana je minuta šutnje za preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu.

Spomenimo kako je od 80. imao Hajduk igrača više, jer je isključen bio Glavina, ali 'bili' brojčanu nadmoć na terenu nisu znali iskoristiti pa je novi trener 'bilih' Igor Tudor u svojem debiju upisao poraz.

Inače, na tribinama se okupilo oko tri tisuće gledatelja, ali ne i Torcida koja je bojkotirala susret zbog visoke cijene ulaznica (80 kuna) pa je navijala izvan Parka mladeži.

Split je skočio na treću poziciju s 51 bodom, dok je Hajduk peti s 48.