lokalni izbori

Splitski HDZ: Ne namjeravamo sudjelovati u svađama; razna politička i nepolitička prepucavanja ostavimo za izbornu kampanju

22.09.2020 u 17:34

Bionic
Reading

Splitski HDZ priopćio je u utorak poslijepodne kako ne namjerava sudjelovati u svađama te je pozvao da se politička i nepolitička prepucavanja ostave za izbornu kampanju sljedeće godine, kad će se održati lokalni izbori

"Hrvatska demokratska zajednica kao vodeća stranka na razini Grada Splita nema namjeru sudjelovati u suvišnim raspravama i svađama, ni referirati se na neprimjerene izjave pojedinih gradskih vijećnika. Čvrsto i jasno stojimo uz našega gradonačelnika Andre Krstulovića Opare", navodi se u priopćenju splitskoga HDZ-a.

Iz splitskog HDZ-a pozvali su na dijalog sve sudionike u političkom životu Splita, ističući kako interes građana i grada treba biti iznad svega ostalog.

"Normalno funkcioniranje Gradskog vijeća i donošenje ključnih odluka, poput rebalansa proračuna kojim su obuhvaćeni negativni utjecaji pandemije koronavirusa, jesu preduvjet kako bi te ciljeve postigli. Razna politička i nepolitička prepucavanja ostavimo za izbornu kampanju koja nas očekuje sljedeće godine jer u ovom trenutku interes grada i građana treba biti jedini fokus svih", poručio je splitski HDZ.

Predsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Goran Kotur danas je oštro kritizirao splitskoga gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i koaliciju HDZ-a s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma optužujući ih za nerad i loše vođenje grada.