GRADSKI KOTAR MEJAŠI

Splitski gradonačelnik: Planiramo izgraditi sportski centar vrijedan 10 milijuna eura

14.06.2023 u 18:15

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u srijedu je najavio izgradnju sportskog centra vrijednog 10 milijuna eura u gradskom kotaru Mejaši u istočnom dijelu Splita rekavši kako se ta sredstva mogu namaknuti kreditom

"Taj sportski centar planiramo izgraditi na prostoru od oko pet tisuća četvornih metara," rekao je Puljak na konferenciji za novinare održanoj na otvorenom prostoru gdje je i planirana izgradnja tog sportskog centra. Pojasnio je kako se radi o inicijativi koja je 2020. godine pokrenuta u gradskom kotar Mejaši a sada on sa suradnicima oživljava tu inicijativu.

"Detaljnom analizom spoznali smo da bi se na tom prostoru mogao izgraditi vaterpolski bazen, te sportska dvorana s igralištem na krovu, a uz te objekte bila bi park zona,¨ kazao je Puljak.

Podsjetio je kako je bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) uputio dopis HEP-u, koji j vlasnik tog zemljišta koji će Puljak, kako je rekao, revitalizirati te se dogovara sastanak s dužnosnicima HEP-a kako bi se riješili vlasnički odnosi zemljišta na kojem je planiran sportski centar.

Puljak je kazao kako bi se sredstva od 10 milijuna eura za gradnju tog sportskog centra mogla namaknuti kreditom.

Predsjednik Gradskog kotar Mejaši Toni Piplica, koji je član HDZ-a, došao je na konferenciju za novinare i podržao gradonačelnika Puljka u nakani da se izgradi sportski centar u tom kotaru.

Piplica je pri tomu kazao kako u rješavanju praktičnih komunalnih problema na terenu nije bitna stranačka pripadnost niti ideološko opredjeljenje.