MOGUĆE JE!

Sjajne vijesti za navijače Hajduka, ali i za izbornika Dalića i Vatrene

02.06.2023 u 06:35

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je u četvrtak mogućnost obnove stadiona Poljud za što bi trebalo između 30 i 40 miljuna eura, a financirali bi ju Grad Split i država

"Mislimo da je moguće obnoviti Poljud, a da pritom Hajduk neprekidno igra njemu. Procijenjeni troškovi iznose između 30 i 40 milijuna eura, a financirali bi Grad i država" rekao je Puljak na skupštini Hajduka.

Po njegovim riječima, obnova bi trebala uslijediti u drugom kvartalu 2024 godine.

Ovo je sjajna vijest i za izbornika Zlatka Dalića i Vatrene koji posljednjih godina imaju fantastičnu atmosferu na utakmicama reprezentacije na Poljudu. Obnovljeni stadion podiže standarde.

Hajduk je preoblikovan u športsko dioničarsko društvo 2008. godine u kojem je Grad Split s oko 56 posto udjela u dionicama postao većinski vlasnik tog kluba.

Većinski udio Grada u vlasništvu Hajduka povećao se na 65,92 posto u ožujku 2021. kad je Vlada premjera Plenkovića na prijedlog tadašnjeg splitskog gradoančelniak Andre Krstulovića odlučila prenijeti 9,82 posto dionica Hajduka iz svojeg portfelja na portfelj Grada Splita.