BRZA INTERVENCIJA

Splitska policija privela kirurga osumnjičenog za primanje mita

30.11.2018 u 18:20

Bionic
Reading

Policijski službenici PU Splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela primanje mita

"Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka", stoji u priopćenju PU Splitsko-dalmatinske.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana kojeg koristi 50-godišnji kirurg, protiv kojeg je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje za primanje mita.

Osumnjičeni kirurg je nakon dovršene kriminalističke obrade doveden pritvorskom nadzorniku.

Protiv 51-godišnje žene podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanje mita, stoji u priopćenju.

  • +24
Bolnica u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičenog liječnika navodno će braniti poznati splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Podsjetimo, priča je krenula kada je Ljubica Adžaip, supruga preminulog pacijenta Ivice Adžaipa, u emisiji 'Provjereno' Nove TV rekla da je spomenutom kirurgu dala mito od tri tisuće eura kako bi njezin suprug došao na red za operaciju. Suprug joj je na kraju preminuo.