neobičan zahtjev

Splitska policija pita građane gdje žele da ih kažnjavaju: Dostavite nam lokacije

02.06.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Splitska je policija uputila poziv građanima da predlože lokacije na kojima će zaustavljati i kažnjavati neodgovorne vozače

Kako su objasnili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2023.godinu na području država članica Europske unije održat će se pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Nadzor će se provoditi od 17. lipnja (subota) od 07,00 sati do 18. lipnja (nedjelja) 07,00 sati i to na odabranim lokacijama.

Provođenje nadzora predviđeno je na način da se odredi što je veći broj promjenjivih lokacija, u čiji se odabir kao i prethodnih godina mogu uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima. Stoga je policija pozvala građane da se uključe u provedbu akcije na način da predlože lokacije, odnosno mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali obavljati nadzor sudionika u prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači sudjeluju u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, a nadzor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti u prometu.

Prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga“, građani mogu dostaviti do 10. lipnja putem mail-a na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr i putem telefaksa na broj 021/307-399.

Svi pristigli prijedlozi građana bit će analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Cilj akcije je unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama.