DIVLJAKUŠA U GRADU

Split: Kuna izgrizla tri osobe!

28.05.2014 u 11:01

Bionic
Reading

O bizarnom slučaju izvijestila je splitska policija: divlja životinja kuna tijekom utorka ugrizla je čak tri osobe na potezu od Žnjana do Zente. Zbog straha od bjesnoće, svi su naknadno cijepljeni, a građane se savjetuje da se životinji ne približavaju. Koliko je poznato, ovo je prvo pojavljivanje kune na užem području grada Splita

Prvi incident dogodio se kada su dva muškarca, 38-godišnjak i 54-godišnjak, spazila životinju i pokušala je uhvatiti. Nisu se dobro proveli. Nešto kasnije, ni kriv ni dužan nastradao je dvadesetogodišnjak koji je u blizini gurao bicikl. I njega je izgrizla.

Iz policije kažu da ozljede nisu ozbiljne, ali svejedno apeliraju na građane da ne provociraju kune. Sličan savjet dali su i u Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

'Uvijek može postojati opasnost od bjesnoće, stoga divlju životinju ne treba ni pokušati hraniti, dirati ili uhvatiti', kaže za tportal voditeljica Službe za epidemiologiju Dijana Nonković. O slučaju je obaviještena i Veterinarska inspekcija.