turističke restrikrcije

Španjolska dopustila letove iz Italije, ali i dalje postoje prepreke turizmu

19.05.2020 u 13:06

Bionic
Reading

Španjolska je u utorak uklonila zabranu dolaska direktnih letova i brodova iz Italije koju je nametnuta 11. ožujka u svrhu zaustavljanja koronavirusa, no turističke restrikcije i 14-dnevna karantena za dolazeće putnike ostali su na snazi

Znatno smanjena stopa smrtnosti od covida-19 ohrabrila je Španjolsku da počne ublažavati jednu od najstrožih karantena u Europi, no zemlja čija je ekonomija prilično ovisna o turizmu vjerojatno će morati pričekati do kraja lipnja da bi dočekala prve turiste.

Premijer Pedro Sanchez priprema se zatražiti od parlamenta da do kraja lipnja produži izvanredno stanje koje mu je pomoglo ograničiti broj zaraza, no i koje je donijelo nikad viđena zatvaranja granica i ograničenja kretanja, stvorivši ogromnu ekonomsku štetu.

Radio Cadena Ser prenio je da će vlada na sastanku u utorak razgovarati o produženju mjera do 27. lipnja.

Na vrhuncu zaraze, Španjolska je gubila stotine građana svaki dan dok su se bolnice i starački domovi teško nosili s liječenjem pacijenata.

No broj smrtnih slučajeva prijavljen u ponedjeljak iznosio je 59, što je najniži broj u dva mjeseca te sada ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 27.709.

SAD, Velika Britanija, Italija i Francuska zemlje su koje su prijavile veći broj smrtnih slučajeva od Španjolske.