očuvanje prirodnih vrijednosti

Solinu za uređenje izvorišta Jadra 24 milijuna kuna iz fondova EU-a

30.01.2018 u 16:26

Bionic
Reading

Grad Solin iz Fondova Europske unije dobio je oko 24 milijuna kuna za uređenje izvorišta rijeke Jadro koje će nakon trogodišnjih radova postati jedno od najljepših izletišta u srednjoj Dalmaciji, doznaje se u utorak od solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića

'Ovih 24 milijuna dobili smo u suradnji za županijskom javnom ustanovom 'More i krš' na natječaju za očuvanje prirodnih vrijednosti, a 80 posto tih sredstava nam je dodijeljeno bespovratno', rekao je Ninčević.

Javna ustanova splitsko-dalmatinske županije 'More i krš' upravlja zaštićenim prirodnim vrijednostima radi održavanja i promicanja prirodnih ljepota na području te županije.

Po Ninčevićevim riječima planirano je da nakon obavljanja svih predradnji, to jest nakon potpisivanja potrebnih ugovora i raspisivanja natječaja, radovi na uređenju izvorišta rijeke Jadro počnu do kraja ove godine.

  • +8
Rijeka Jadro Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

'Radovi na uređenju izvorišta rijeke Jadro trajat će do sredine 2021. godine i tada će to izvorište postati reprezentativno moderno izletište i uz Marjan najljepše izletište na području Splitsko-dalmatinske županije', rekao je solinski gradonačelnik Ninčević.