DVORIŠTE KIF-A

Solarna klupa postavljena u Zagrebu

20.07.2016 u 20:55

Bionic
Reading

Inovativna solarna klupa od danas je prijatelj brojnim studentima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu održavanja Europskih sveučilišnih igara trajno je postavljena u dvorištu fakulteta. Impresivan projekt mladoga studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Ivana Mrvoša, koristi najnovije tehnologije te će studentima Kineziološkog fakulteta i njihovim kolegama uvelike uljepšati ali i olakšati studentski život

'Iznimno mi je drago da su Sveučilište u Zagrebu i Ženski Lions klub 'Zrinjevac' prepoznali Kineziološki fakultet koji će ovu prekrasnu klupu koristiti svaki dan. Sjajno je što je ovo jedan od obnovljivih izvora energije koje podupiremo na ovom fakultetu te vjerujem da će i u sklopu našeg novog kampusa biti mjesta za neke druge slične inovacije', kazao je dekan Kineziološkog fakulteta Damir Knjaz.

Solarnu klupu studentima Sveučilišta u Zagrebu darovao je Ženski Lions klub 'Zrinjevac', koji je u cilju promocije korištenja zelenih i održivih tehnologija, sredstva za donaciju prikupio na humanitarnom koncertu 'La Primavera'.

Solarna klupa uz odmor, omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta. Može raditi i deset dana bez sunca te je vrlo otporna na udarce.