pauza u studiranju

Anušić zamrzava studentski status: 'Želim rasteretiti fakultet i profesore'

20.11.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Iako ima upisan stručni diplomski studij na Kineziološkom fakultetu te je za Jutarnji list poručio da namjerava nastaviti studirati unatoč novoj ministarskoj funkciji, Ivan Anušić ipak je promijenio mišljenje

'Neću zamrznuti status studenta. Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine', poručio je još preko vikenda Anušić vezano uz svoj status studenta na stručnom diplomskom studiju na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

No novi ministar ipak je promijenio mišljenje. 'Po objavi članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija izazvati veliki interes i potencijalni pritisak na profesore fakulteta. Shodno tome, odlučio sam zamrznuti studentski status kako bih fakultet i profesore rasteretio interesa i pritiska', napisao je Anušić na društvenoj mreži X.

Podsjetimo, prije samo nekoliko sati objavljeno je da je Anušić još uvijek student na Kineziološkom fakultetu. Naime prošli je tjedan na saslušanju na saborskom Odboru za obranu otkrio da je prije koju godinu dobio status stručnog prvostupnika, no saborskim zastupnicima nije rekao da je svoje školovanje ipak nastavio, i to na diplomskom studiju.

Anušić je zastupnicima ispričao da je napustio srednju školu i sa 17 godina otišao u rat. Kada se vratio s ratnog terena, 1993. je završio srednju školu, a 1997. podigao je na čekove kredit i platio semestre na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Prema podacima tog fakulteta, Anušić je 2021. dobio status stručnog prvostupnika.

  • +11
Ivan Anušić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL