PROPAST PAVLA MILJAVCA

Šokantna sudbina bivšeg generala i ministra obrane

26.04.2013 u 08:17

Bionic
Reading

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljevac u drvnom biznisu izgubio je sve što je imao, otkriva Jutarnji list

Na javnoj dražbi koja će se održati 6. svibnja na Trgovačkom sudu u Zagrebu drugi put će se pokušati prodati njegova obiteljska kuća te proizvodne hale i strojevi pilane u Maletićima nedaleko od Karlovca, ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.

Jutarnji navodi i drugu stranu ove priče. Kroz stečaj Miljavčeva obrta PM Lignum, koji je prošle godine kao vjerovnik sa 32 milijuna kuna potraživanja i uknjižnim pravom zaloga na nekretnine pokrenulo financiranje Hypo-Leasing Kroatien, vjerovnici će se moći naplatiti samo iz imovine ponuđene na javnoj dražbi, koja teško da će probiti procijenjeni iznos. A banke, leasing društva, država, dobavljači i ostali vjerovnici, koji u ovom trenutku od Pavla Miljavca potražuju više od 200 milijuna kuna, ostat će bez svojih potraživanja. U tim sredstvima je i 27 milijuna kredita koji mu je odobrila ugašena državna Agencija za razvoj i zapošljavanje te stotine tisuća kuna bespovratnih poticaja koje mu je isplaćivao stranački kolega Petar Čobanković dok je bio na čelu Ministarstva regionalnog razvoja.