OTKRIO IH POLICIJSKI PAS

Slovenci švercali 6 kg heroina kroz Hrvatsku

11.03.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Šest kilograma heroina, vrijednog oko 700.000 kuna, pronađeno je jučer u automobilu dvojice slovenskih državljana na naplatnim kućicama autoceste A2 Zagreb-Krapina, izvijestila je danas zagrebačka policija

ZAGREB - Osobni automobil slovenskih oznaka s dvojicom osumnjičenika u dobi od 31 i 40 godina jučer poslijepodne zaustavila je mobilna policijska jedinica za nadzor državne granice.

Policajci su pregledali vozilo u sklopu akcije suzbijanja svih oblika krijumčarenja i tom prilikom je policijski pas reagirao na prisutnost droge koja je pronađena u posebno izrađenom spremniku u stražnjem sjedalu. Droga je bila pakirana u 12 paketa, a u svakom je bilo po pola kilograma heroina.

U policiji kažu da kriminalistička obrada još traje, a do sada je utvrđeno da su dvojica slovenskih državljana heroin pokušali prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine na ilegalno zapadnoeuropsko narko tržište. Provjerava se i jesu li u krijumčarenje bile upletene i još neke osobe.

Inače, riječ je o drugoj većoj zaplijeni droge u posljednja dva dana na zagrebačkom području. Naime, u ponedjeljak je u zagrebačkoj zračnoj luci u putnoj torbi 30-godišnjeg srbijanskog državljana pronađeno oko 1,8 kilograma kokaina koji je osumnjičeni kupio u Brazilu i preko Zuericha i Zagreba pokušao prokrijumčariti na srbijansko narko tržište.