blokada bregane

Slovenci mislili da je slavni ruski pijanist bombaš: Stavili su mi lisice i bacili me na pod

27.12.2019 u 15:11

Bionic
Reading

Puna dva sata trajala je blokada graničnog prijelaza Bregana zbog sumnje da se u jednoj putnoj torbi nalazi eksplozivna naprava. Na kraju se ispostavilo da se radi o štimeru za klavir u vlasništvu ni manje ni više nego proslavljenog ruskog pijanista Andreja Gugnina (32), a koji je cijeli događaj opisao na Facebooku

Slovenskim graničnim policajcima uređaj je 'zacrvenio' tijekom rendgenskog pregleda, autobus je zaustavljen, a putnik je priveden.

Flixbusov autobus vozio je na liniji iz Zagreba u Torino.

'Zaustavljen sam na slovensko-hrvatskoj granici, stavljene su mi lisice na leđa i bacili su me licem na pod. Granica je bila zatvorena dva sata, koliko sam proveo u lisicama, a da mi policija ništa nije objasnila. Skener je pokazao da su moja bluetooth pedala za iPad ista kao bomba s detonatorom.

Kad je sve završilo, pokazali su mi što je njima rendgen pokazao i da sam bio na njihovu mjestu, zaključio bih isto. Dali su mi kavu, ispričali se i savjetovali mi da ubuduće to nosim sa sobom, a ne u torbi', napisao je Gugnin.

Andrej Gugnin rođen je 1987. godine. Diplomirao je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski kod Vere Gornostajeve, nakon čega dobiva poziv da se kao redovni član pridruži programu Moskovskog filharmonijskog društva za mlade glazbene talente pod nazivom Zvijezde 21. stoljeća. Od 2016. studira na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji Lago di Como kod Stanislava Judeniča i Williama Naboréa.