GEN-I NOKAUTIRAO HEP

Slovenci će strujom snabdijevati sva ministarstva u Hrvatskoj

19.06.2013 u 16:21

Bionic
Reading

Slovenski Gen-i koji je početkom tjedna ušao u sehgment opskrbe strujom kućanstava strujom će opskrbljivati cjelokupnu javnu upravu u Hrvatskoj, odnosno sva ministarstva i urede.

Prvi čovjek Gen-i Hrvatska Predrag Šeatović potvrdio je portalu Energetika-net da je Gen-i obaviješten od Državnog ureda za središnju javnu nabavu da je njihova ponuda na natječaju odabrana kao najpovoljnija. Dakle, Gen-i bi u naredne dvije godine trebao javnoj upravi isporučiti 123 GWh električne energije godišnje, a cijena koju su za to ponudili uštedit će državi devet milijuna kuna u roku dvije godine.

To znači da će se iz državnog proračuna za tu svrhu izdvajati 10 posto manje novca.

'Dobivanjem ovog natječaja potvrdili smo ono o čemu smo govorili prije nekoliko dana, a to je da možemo garantirati 10 posto niže cijene', kazao je Šeatović za Energetiku-net.

Natječaj za opskrbu električnom energijom raspisan je krajem travnja, početkom lipnja otvorene su ponude, a sada traje žalbeni rok od 15 dana. Ako natječaj ne 'padne' Gen-i će pristupiti potpisivanju ugovora sa svakim tijelom javne uprave posebno. Šeatović kaže da je ta tvrtka ponudila najpovoljniju cijenu, odnosno da će isporučiti 100 posto zelenu energiju.

Drugorangirana ponuda na natječaju bila je ona Profectio energije i Korleee, a trećerangirana bila je ponuda HEP Opskrbe koja je ponudila 10 posto višu cijenu od Gen-i-ja. Na pitanje kako će se dobivanje ovog natječaja odraziti na njihov udio na ovom tržištu Šeatović odgovara da će se udio Gen-i-ja na cjelokupnom hrvatskom tržištu time povećati s 1,5 posto na 2 posto, a ako se promatra samo segment poslovnih korisnika udio Gen-ija rast će na 3,6 posto.

268879,268961,268820,267722