PROMJENE U KALENDARU

Škole se izjasnile: Doznajte u kojim dijelovima Hrvatske će djeca na jesenske praznike

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 16.06.2019 20:57
  • Objavljeno 16.06.2019 u 20:54
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

11,69 posto, ili 159 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj iskoristilo je mogućnost da uvede više kraćih odmora, pa će tako već sljedeće školske godine uvode jesenske praznike, a zimske podijeliti na dva dijela. Škole koje su odlučile 'razbiti' prvo polugodište kratkim odmorom su iz Istarske županije i Hrvatskog zagorja

Do 14. lipnja, kada je bio zadnji rok za izjašnjavanje škola, većina se škola opredijelila ili za postojeće datume praznika bez ikakvih izmjena ili za model koji je podrazumijevao uvođenje jesenskih praznika i organizaciju zimskih praznika u dva dijela.

Tako će učenici osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na području Krapinsko-zagorske županije, kao i učenici iz 11 škola u gradu Karlovcu i 31 škole s područja Karlovačke županije sljedeće školske godine imati jesenski odmor od 30. listopada, a na nastavu će se vratiti 4. studenog, javlja Večernji list.

Istom modelu i istim datumima praznika u sljedećoj godini priklonit će se i škole iz Istarske županije.

  • +3

Prvi dan škole

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Nasuprot njima, učenicima 181 škole koje su na području Zagreba neće se ništa promijeniti – na praznike će kao i prethodne generacije, odbijajući time više kraćih odmora.

Njima će zimski odmor početi 23. prosinca, a na nastavu će se vratiti 13. siječnja, dok će im proljetni odmor početi 10. travnja i završiti 20. travnja 2020. godine.

Promjene baš kao u Zagrebu neće biti ni u školama čiji su osnivači Virovitičko-podravska županija, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, kao ni u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!