nakon mjesec dana

Škare Ožbolt napustila Vanđelića: Ta stranka narušava moj integritet

17.01.2024 u 15:48

Bionic
Reading

Dugogodišnja hrvatska političarka, bivša ministrica pravosuđa i suradnica bivšeg predsjednika Franje Tuđmana, Vesna Škare Ožbolt, podnijela je ostavku na mjesto potpredsjednice stranke Republika te ju je napustila oko mjesec i pol nakon njenog osnivanja

Tu je informaciju Vesna Škare Ožbolt objavila na svom profilu na Facebooku, a prenosimo je u nastavku:

'Obavještavam javnost, svoje birače i simpatizere da sam danas odstupila s mjesta potpredsjednice stranke Republika i napustila stranku. U politici sam, kao i u privatnom životu, uvijek dosljedna sebi i svojim načelima. Iz svog dugogodišnjeg političkog iskustva znam da ostanak u političkom okruženju koje ne odražava moja uvjerenja narušava moj integritet i autentičnost.

Svojim dosadašnjim stranačkim kolegama zahvaljujem na kratkoj suradnji i želim svu sreću na izborima. I dalje ostajem predana svojoj viziji bolje Hrvatske, boljeg Zagreba, boljeg cjelokupnog društva te sam otvorena da poslušam i čujem misli, ideje ili brige svih vas. Zauvijek ostajem posvećena poboljšanju budućnosti Hrvatske i njenih građana', napisala je Škare Ožbolt.

Podsjetimo, stranku Republika je početkom prosinca osnovao Damir Vanđelić sa suradnicima, a prilikom osnivanja rekao je da je ta stranka ideološki široko centristička.

  • +18
Damir Vanđelić osnovao je stranku Republika početkom prosinca 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL

'Hrvati su 90 posto bili centristi. Dakle nisu bili ni u partizanima ni u ustašama, bili su negdje između. Drugo, mi imamo u svom programu i lijeve orijentacije. Smatramo da treba rasti dječji proračun, dječji doplatak, naprimjer, problemi stanovanja mladih znanstvenika, mladih ljudi i tako dalje. S druge strane smatramo da treba ojačati prvi stup za umirovljenike konkretnom imovinom, a ne, kao danas, 50 posto iz proračuna financirati mirovine. Drugi stup treba ojačati na način da se omogući bolje ulaganje, a ne, kao sada, 60 posto u obveznice', rekao je na dan osnivanja stranke u intervjuu za Dnevnik Nove TV.