POSTIGNUT DOGOVOR

Šišljagić i Matković zajedno nakon izbora

22.05.2009 u 22:16

Bionic
Reading

Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a i kandidat koji je u prvom krugu lokalnih izbora za župana Osječko-baranjske županije osvojio najviše glasova i Gordan Matković, nezavisni kandidat, koji nije ušao u drugi krug izbora za osječkog gradonačelnika, dogovorili su sporazum o postizbornoj suradnji

Šišljagić je rekao da će "koalicijski sporazum potpisati u nedjelju, premda su u petak navečer svojim potpisom, Šišljagić za Županiju a kandidat za osječkog gradonačelnika Krešimir Bubalo za Gradsko vijeće, parafirali sve točke sporazuma".

Dodao je kako već sada imaju u Gradskom vijeću potrebnu većinu od 14 vijećnika, 9 iz redova HDSSB-a i pet s nezavisne liste Gordana Matkovića.

U Županijskoj skupštini HDSSB ima 18 vijećnika a Nezavisna lista Gordana Matkovića pet, što, kako je rekao Šišljagić, "znači da imaju 23 vijećnika, a načelno su dogovorili s jednom strankom i potrebnu većinu za koju im je potrebno još dva vijećnika".

Otvoreni smo za sve stranke osim za HDZ, rekao je.

Vladimir Šišljagić osvojio je 39,63 posto glasova u prvom krugu ovih izbora za župana, kao kandidat HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske, drugi je Tomislav Ivić (HDZ) sa 38,81 posto glasova, kandidat koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU-HSLS. Krešimir Bubalo (HDSSB) kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske za osječkog gradonačelnika osvojio je 38,71 posto glasova a drugi je Anto Đapić (HSP), kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS s osvojenih 22,94 posto glasova.