Siromašnim Karlovčanima pomoć za udžbenike

Siromašnim Karlovčanima pomoć za udžbenike

20.08.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Čelnici grada Karlovca objavili su danas na konferenciji za novinare program pomoći u nabavi udžbenika i opreme za učenike osnovnih i srednjih škola

KARLOVAC - U karlovačkim osnovnim školama 25. kolovoza održat će se zamjena školskih knjiga, a nezamijenjene knjige moći će roditelji i djeca ostaviti u školi, koje će se 27. kolovoza u OŠ "Grabrik" podijeliti zainteresiranim učenicima osnovnih škola.

Roditelji koji imaju mala primanja dobit će pomoć za učenike nižih razreda osnovnih škola 400, viših 900 i srednjih škola 1.300 kuna. Ta se pomoć ne odnosi na korisnike pomoći Centra za socijalnu skrb i braniteljsku populaciju, jer će oni ostvariti pomoć od države.

Kriterij malih primanja je za dvočlanu obitelj 1.850 kuna, a četveročlanu do 2.200 kuna mjesečno. Pomoć se ne odnosi samo na udžbenike već i na opremanje učenika za školu. Procjenjuje se da će grad iz proračuna za tu namjenu izdvojiti oko 400.000 kuna neplaniranih sredstava.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić je rekao da je do sada u gradu poduzeto niz mjera štednje, ali da je sreća i kvaliteta života djece posljednje područje na kojem će se štedjeti u Karlovcu.