tportal doznaje

Šire se krakovi afere u splitskoj Čistoći: Zatražen istražni zatvor za petoricu, čak 35 osumnjičenih

24.07.2019 u 15:53

Bionic
Reading

Upravo je završeno ispitivanje osumnjičenika pred Uskokom u aferi u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistoća, čiji su direktor Ante Aleksić i petorica radnika s gradskog odlagališta Karepovac uhićeni u utorak ujutro

Zamjenica državnog odvjetnika zatražila je istražni zatvor za petoricu.

Kako tportal doznaje, u ovom predmetu osumnjičeno je 35 osoba. Uz direktora Antu Aleksića i pet radnika, tu su vlasnici više tvrtki koje su na Karepovcu nelegalno odlagale otpad. O zahtjevu će se odlučivati sutra ujutro.

Informacija da je među osumnjičenima i Mirko Prančević, HDZ-ov predsjednik splitskog gradskog kotara Neslanovac, ispostavila se kao netočna. Tportal i autor teksta ispričavaju se gospodinu Prančeviću.

  • +2
Sanacija Karepovca Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

U središtu istrage, podsjetimo, odlaganje je otpada na samom Karepovcu, na kojem je po svemu sudeći postojao uhodan mehanizam izbjegavanja nadzora i ilegalnog stjecanja veće količine novca, dijeljenog na dnevnoj i tjednoj bazi. Kako istražitelji sumnjaju, radnici su po svom dogovoru i uz znanje samog direktora na odlagalištu svakodnevno primali kamione s građevinskim, ali i drugim vrstama otpada, no to nisu registrirali niti su naplaćivali propisane naknade.

Šteta za tvrtku Čistoća i posredno za splitski gradski proračun procijenjena je na nekoliko milijuna kuna.