javna i državna služba

Sindikati zdravstva: Smanjivanje plaća apsolutno neprihvatljivo

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 23.04.2020 15:49
  • Objavljeno 23.04.2020 u 15:49
Stjepan Topolnjak

Stjepan Topolnjak

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Čelnici sindikata zaposlenih u zdravstvu izjavili su u četvrtak da nije vrijeme za smanjivanje plaća u javnom i državnom sektoru pa bi takav potez za njih bio apsolutno neprihvatljiv

'Mislim da sada uopće nije trenutak da se ide smanjivati plaće u javnom i državnom sektoru. Na prvoj crti bojišta su zdravstveni radnici i socijalni radnici i policija. Druge države sada povećavaju plaće u tim sektorima, pa ako bi se išlo na smanjivanje to je za nas apsolutno neprihvatljivo', rekao je novinarima predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak uoči sastanka s predstavnicima Vlade.

Sindikati zaposlenih u javnom i državnom sektoru jučer su dobili poziv iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava za konzultativni sastanak s predstavnicima Vlade, kako bi raspravljali o trenutnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj.

Doznaje se da će na sastanku biti resorni ministar Josip Aladrović, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te ministar financija Zdravko Marić, kao i 14 sindikalnih predstavnika osnovnog, srednjeg i visokog školstva, socijalne skrbi, liječnika i medicinskih sestara, policije i državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara Anica Prašnjak kazala je da ne može reći što očekuje na sastanku, ali vjeruje da će Vlada od sindikata nešto tražiti.

'Iz perspektive nas, medicinskih sestara i tehničara, mi se ne možemo ničega odreći, mi smo se već odrekli puno toga. Smatram da je u ovom trentku neprimjereno govoriti da se medicinskim sestrama ili zaposlenima u zdravstvu plaće umanjuju iz bilo kojeg razloga', poručila je Prašnjak.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!