MATUŠIĆ UPOZORAVA

Sindikati su opasnost za turističku sezonu

27.06.2010 u 19:15

Bionic
Reading

Nedavna izjava predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića kako se Hrvatskoj sprema grčki scenarij bila je tema konferencije predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Frana Matušića

Budući da smo mogli pratiti zbivanja u Grčkoj, onda je jasno što znači prijetnja grčkim scenarijem, a to je poziv na nerede, ubojstva, Molotovljeve koktele i slično, naglasio je Matušić te dodao kako to istodobno znači i kolaps turizma koji se u Grčkoj još nije oporavio nakon tih zbivanja.

Matušić se zapitao želi li predsjednik HUS-a da tisuće ljudi koje se bave turizmom izgube posao zbog njegova grčkog scenarija.

Uostalom, i Svjetska banka i MMF, koji su pohvalili poteze hrvatske Vlade, predviđaju da će u ovoj godini Hrvatska izaći iz gospodarske krize, rekao je Matušić.

Drugi aspekt ovog poziva na grčki scenarij odnosi se na hrvatski put prema Europi, jer upravo u trenutku kada je izvjesno da će se pregovori u preostala tri poglavlja otvoriti, najavljuju se neredi u Hrvatskoj, dodao je Matušić.

Neka Matijašević osnuje stranku ili obuče dres SDP-a kako bi se u ravnopravnoj političkoj bici mogli nadmetati za povjerenje hrvatskih građana, zaključio je Matušić