štrajk do daljnjega

Sindikati otkrili gdje u utorak i srijedu nema škole i zašto se nisu susreli s predstavnicima Vlade

11.11.2019 u 12:28

Bionic
Reading

U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a u srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji, najavio je Branimir Mihalinec i istaknuo da će prosvjetari prosvjedovati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i svakog dana Kongresa EPP-a ako se dotad ne riješe njihovi problemi

'Prošli tjedan govorilo se kako će danas biti sastanak s predstavnicima Vlade, ali mi nismo dobili nikakav poziv do danas. Navodno vi znate da će sutra biti sastanak, mi ne znamo. Tako funkcionira naš dijalog', rekao je Branimir Mihalinec na početku konferencije.

'Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak bit će naše aktivnosti na Trgu sv. Marka. Dobit ćete obavijest kada i u koje vrijeme', najavio je nove prosvjede Mihalinec, javlja Dnevnik.hr.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Mace

'Na sastanke o osnovici ne idemo dok ne riješimo naš problem, ali tamo ima kolega koji pregovaraju i zagovaraju naše stavove', prokomentirao je današnji nedolazak na sastanak s ministrom Aladrovićem.

  • +3
Sanja Šprem i Branimir Mihalinec Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Sanja Šprem istaknula je da je motivacija za štrajk i dalje visoka unatoč brojnim pritiscima i pokušajima da se demotivira štrajkaše.

'Sada je moment da se izborimo za sebe. Nemate pravo ni mogućnost sada odustati. Odnos prema obrazovanju mora se promijeniti. Nemamo moralno pravo odustati', istaknula je Šprem.

Prosvjetari koji štrajkaju već više od 20 dana te traže veće koeficijente u srijedu su održali veliki prosvjed na Markovu trgu te poručili da Vlada mora do ponedjeljka pronaći model koji će im biti prihvatljiv, no nisu došli na sastanak Vlade i sindikata javnih službi o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

'Učitelj vrijedi dvostruko manje od glasnogovornika u nekom sindikatu', rekao je Mihalinec i najavio da će prosvjetari štrajkati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i tijekom kongresa EPP-a.