ŠIBENSKO-KNINSKI ŽUPAN

Pauk osudio optuživanje Srba za podmetanje požara: 'Palimo i gasimo vatre u istoj državi. Zajedno'

23.08.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Nakon što su se posljednjih dana po društvenim mrežama pojavile optužbe i komentari da su požare u Šibensko-kninskoj županiji palili i državljani Srbije, reagirao je šibensko-kninski župan Goran Pauk

'Izaša jučer na balkon sa cigarom i vidin pun balkon pepela. Gledam, ma di san istresa cigaru i onda shvatim da vitar nosi izgorene djeliće županije na moj balkon, i ne samo moj nego po cilom gradu. Ko da nam želi poručiti: nije još gotovo. Moguće i da nije, ali neće nas ta požarna pošast uništiti', napisao je Pauk na Facebook profilu.

Osvrnuo se pritom i prema negativnim komentarima usmjerenim prema pripadnicima srpske manjine. 'Izgleda da ovi požari jedan dobar dio puka, čitajući komentare po fejsu, navode na totalno negativnu euforiju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u našoj županiji šta je totalno loše, krivo pa i neutemeljeno. Shvaćam emocije ljudi, ali ne smije nas to odvesti u ludilo druge vrste. S druge strane, neki dan sam, prvi put u životu, bija na pravoslavnoj liturgiji povodom pravoslavnog blagdana Isusovog Preobraženja u Manastiru Krka i gledajući i slušajući jednostavno mi se nameće: iste riči, isto značenje, iste molitve, isti i jedan Bog i Isus. Isti kršćani. Palimo i gasimo vatre u istoj državi Hrvatskoj. Zajedno', napisao je Pauk.

  • +8
Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom i burom Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL