ZLOČINAC PRED VRATIMA

Šešelju zabranjen ulazak u Skuptinu Vojvodine

23.12.2014 u 16:15

Bionic
Reading

Haškom optuženiku Vojislavu Šešelju nije u utorak dopušten ulazak u Skupštinu Vojvodine, zbog čega je on u pratnji 50 aktivista Srpske radikalne stranke (SRS) došao pred ulaz u zgradu Skupštine i poručio da je pokrajinska vlada "nelegitimna i da je treba mijenjati", prenijeli su vojvođanski mediji

Pušteni haški optuženik je prethodni dan zatražio da kao građanin prisustvuje sjednici Skupštine Vojvodine na kojoj se raspravlja o proračunu pokrajine, ali je takav zahtjev kolegij parlamenta odbio.

Predsjednik Skupštine AP Vojvodine Istvan Pasztor je rekao da se taj zahtjev ne može ispuniti jer nije u skladu s poslovnikom.

Šešelj je tim povodom ispred zgrade Skupštine novinarima rekao da "neuspješnu pokrajinsku vladu treba mijenjati".

Govoreći o procesu koji se zbog ratnih zločina protiv njega vodi u Haškom tribunalu, lider radikala je rekao da je ponosan na svoju prošlost.

Novinari su Šešelja pitali i nosi li još uvijek pištolj, na što je on odgovorio da ne nosi.

"Što će meni pištolj. Da mi treba, imao bih dozvolu jer ja za sve imam dozvolu… Meni pištolj ne treba jer ja sam četnički vojvoda i najjači sam", rekao je Šešelj.

Nakon kraćeg zadržavanja ispred Skupštine Vojvodine on je sa svojim stranačkim kolegama odšetao u smjeru stranačkih prostorija u Novome Sadu.

Ulaz u Skupštinu onemogućen je i potpredsjedniku vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Igoru Miroviću, koji je najglasniji kritičar vlade Vojvodine.

"Nisam ni podnosio bilo kakav zahtjev da mi se odobri nazočnost sjednici Skupštine. Očigledno je da se pokrajinska vlada boji SNS", rekao je Mirović novinarima ispred Skupštine.

SNS dvije godine pokušava izazvati izvanredne izbore u Vojvodini i smijeniti aktualnu vladu kojoj je na čelu Bojan Pajtić, lider najveće oporbene stranke u Srbiji - Demokratske stranke.