POSLAO PISMO

Šešelj čestitao M. Le Pen na izbornom rezultatu

24.04.2012 u 21:35

Bionic
Reading

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, kojemu se za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata sudi u Haagu, i njegova supruga i kandidatkinja SRS-a za predsjednicu Srbije Jadranka u utorak su čestitali na izbornom rezultatu Marine Le Pen, kandidatkinji Nacionalne fronte na izborima za predsjednika Francuske

Šešelj i njegova supruga, kako je priopćio SRS, u odvojenim su pismima čestitali 'na uspjehu koji je na predsjedničkim izborima u Francuskoj ostvarila Marine le Pen, kandidatkinja Nacionalne fronte'.

U pismima Marine Le Pen i njezinu ocu Jean-Marie Le Penu ističe se da je 'ovaj uspjeh na izborima pokazatelj da antiglobalističke snage jačaju i da je to jedini način da Europa postane naprednija i demokratičnija', stoji u priopćenju.

Glasači krajnje desnice mogli bi odlučiti ishod francuskih predsjedničkih izbora, nakon što je radikalna protuimigrantska čelnica Marine Le Pen ostvarila povijesni izborni rezultat koji je zasjenio dvoboj socijalističkog kandidata Francoisa Hollandea i sadašnjeg predsjednika konzervativca Nicolasa Sarkozyja, prenjele su u ponedjeljak agencije.

Hollande je tijesno pobijedio u nedjeljnom prvom krugu predsjedničkih izbora osvojivši 28,6 posto glasova, ispred Sarkozyja koji je osvojio 27,1 posto glasova, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova nakon 99 posto prebrojanih glasova. Ipak, najviše pozornosti privukla je Le Pen koja je s osvojenih 18 posto glasova postigla najbolji rezultat francuske krajnje desnice u povijesti.