analiza dan poslije

Seks skandal u Splitu: Tko je kome zapravo smjestio?

14.06.2022 u 10:00

Bionic
Reading

Politički analitičar Jerko Trogrlić i Jasmin Klarić, novinar Telegrama, gostovali su u emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju gdje su komentirali seks-skandal na političkoj sceni uoči izbora u Splitu

'U Splitu imamo rat narativa. S jedne je strane Ivica Puljak koji govori o tome kako je sve ovo krunski dokaz da su „mračnim silama ugazili na rep te da 'oni sada podmeću', a s druge strane imamo sve ostale koji pokušavaju dokazati da su prvi zamjenik i najbliži suradnici Ivice Puljka potpuno nesposobni voditi grad', rekao je Trogrlić.

Klarić, smatra da se nije dogodilo nešto pretjerano strašno. Kako kaže, Luka Baričić je nasjeo na provokaciju i zbog toga je platio svojom političkom karijerom.

'Očito će se ova priča povlačiti kako bi se pokazalo da su Bojan Ivošević pa i Ivica Puljak nepodobni za vođenje Grada, ali odgovor na to pitanje dat će birači, naglasio je.

Trogrlić je rekao kako se još uvijek ne može reći na koji će način ova afera utjecati na raspoloženje birača u Splitu, ali ova afera je podignula razinu interesa za izbore u Splitu. Na pitanje koliko je uvjerljivo opravdanje da im je sve „smješteno”, Klarić odgovara kako su ispali naivni.

'Postavlja se pitanje koliko je uvjerljivo da su dvije djevojke iz Beograda željele seks s političarima iz Splita ili je njima netko smjestio priču', rekao je i dodao kako je prilično izvjesno da je riječ o namještaljci.

  • +12
Puljak, Ivošević i Baričić o seksualnoj aferi Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Smatra da u vezi s kaznenim zakonom tu nema ništa diskvalificirajuće, a je li diskvalificirajuće s moralne strane to će odlučiti birači. Klarić misli da je prednost Ivice Puljka tolika da ga ova afera ne može pogoditi. Kako kaže, ključno je za ove izbore raspored u Gradskom vijeću, odnosno koliko će biti stabilna buduća vladajuća koalicija u Splitu. Na pitanje zašto Puljak toliko brani Bojana Ivoševića, Klarić odgovara kako mu je ovaj očito dobar.

'Ivoševića nije izmislio Puljak. Ovaj je imao nezavisnu listu koja je imala dosta veliku podršku birača prije posljednjih lokalnih izbora. Shvatio je da je nužno da se smijeni HDZ i Kerum te se stoga pridružio sa svojim ljudima Puljku, istaknuo je.

Trogrlić je naveo kako je Ivošević neizostavni faktor za Ivicu Puljka i nema šanse da ga se riješi 12 dana prije izbora iz dva razloga.

'On je na izbore išao s pričom podrške Ivoševiću, nakon slučaja s novinarkom Slobodne Dalmacije, isto tako politički programi i projekti na koje poziva su potezi koje je Ivošević napravio u prethodnih 10 mjeseci', naglasio je Trogrlić na HR-u..