TAJNI SPORAZUM

Seks afera DSK završila nagodbom

11.12.2012 u 13:22

Bionic
Reading

Tajnim financijskim sporazumom na sudu u New Yorku završena je afera između bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna i sobarice koja ga je optužila za seksualni napad čime je okončala njegove predsjedničke ambicije, prenose u utorak mediji

'Sporazumom smo riješiti tu aferu', rekao je u ponedjeljak nakon vrlo kratkog sudskog ročišta na sudu u Bronxu sudac Douglas McKeon te istaknuo da su odredbe sporazuma 'tajne'.

Nafissatou Diallo, sobarica podrijetlom iz Gvineje 'hrabra je žena koja nije nikada izgubila povjerenje u pravosudni sustav. Ovim rješenjem ona sada može nastaviti svoj život', rekao je njezin odvjetnik Kenneth Thompson.

Odvjetnici francuskog državljanina Strauss-Kahna, koji nije bio na ročištu jer to sudac nije zahtijevao, rekli su da su 'zadovoljni sporazumom'.

Sudac je izvijestio da je na istom ročištu Diallo financijskim dogovorom riješila i spor s dnevnim listom New York Post protiv kojeg je povela građansku parnicu jer ju je list tretirao kao prostituku.

S obzirom na tajnost sporazuma mediji nagađaju o visini svote koju je Strauss-Kahn dužan platiti. Njegov odvjetnik William Taylor odbacio je kao 'potpuno netočne' informacije o šest milijuna dolara.

Optužbu za silovanje u njujorškom hotelu bivša sobarica Diallo podnijela je protiv Strauss-Kahna prije 19 mjeseci. Ta afera praćena velikim publicitetom okončala je njegove ambicije da se kandidira za predsjednika Francuske, primorala ga da podnese ostavku na dužnost predsjednika MMF-a i da se razvede od supruge, francuske novinarke Anne Sinclair.

Strauss-Kahn nije nikada objasnio što se dogodilo 14. svibnja 2011. u njegovoj sobi hotela Sofitel u New Yorku. Sobarica ga je optužila da je izišao iz kupaonice gol i prisilo je na oralni seks. Prijavila ga je policiji koja ga je uhitila nekoliko sati poslije u zračnoj luci odakle je trebao otputovati za domovinu. Morao je ostati u New Yorku u kućnom pritovoru, ali tri mjeseca poslije slijedio je obrat kada je tužiteljstvo odbacilo optužnicu. Nafissatou Diallo proglašena je nevjerodostojnom jer je višekratno lagala o svojoj prošlosti.

Diallo je zatim pokrenula građansku parnicu koja je okončana financijskim sporazumom u ponedjeljak.

Strauss-Kahna u Francuskoj čeka drugo suđenje, za sudjelovanje u seksualnoj orgiji s prostitutkama u takozvanoj aferi Carlton.

Diallo se nije više vratila na posao i još je na bolovanju.