AMENOVALA POLICIJA

Šef Peveca nudi 100 tisuća kuna za otkrivanje napadača na Bubala

06.02.2017 u 22:09

Bionic
Reading

Više od mjesec dana od napada na bivšeg HDSSB-ovog zastupnika, a sada člana uprave Peveca Krešimira bubala, šef uprave te tvrtke odlučio se raspisati nagradu za informacije o počiniteljima i nalogodavcima tog napada

Šef Uprave Peveca Jurica Lovrinčević osobno je raspisao nagradu u visini od 100.000 kuna za osobu koja policiji da obavijesti koje će pomoći u otkrivanju počinitelja, osobito nalogodavca napada na Krešimira Bubala, doznajemo iz te tvrtke. 'Točno je da sam donio ovakvu odluku.

Uz suglasnost MUP-a i Krešimira Bubala, sa 100.000 kuna vlastitih sredstava nagradit ću osobu koja policiji da obavijesti radi otkrivanja počinitelja napada na Krešimira Bubala. Naime, i kao predsjedniku Uprave Peveca d.d. koje je Krešimir Bubalo član i kao njegovom prijatelju jako mi je stalo da se otkriju napadači, osobito nalogodavac ovog nemilog događaja. Na ovaj način želim pomoći policiji, kojoj se ujedno ovom prigodom zahvaljujem na svim radnjama koje poduzima kako bi otkrila počinitelje ovog kaznenog djela. Stoga molim sve one koji imaju određenih saznanja o napadu da obavijeste policiju', kazao je Lovrinčević za tportal.

Podsjetimo, krajem prosinca Bubala su prilikom odlaska na posao ispred svoje zgrade napala dvojica muškaraca koji su na glavi imali kape šilterice. Bubalo je izbjegao teške ozljede jer je jednom od napadača uspio oteti šipku, dok je glavu zaštitio torbom.

Kako su tada pisali 24sata, Bubalovi kolege bili su uvjereni da je napad motiviran Bubalovim istragama koje je provodio u Pevecu. Bubalo je navodno namjeravao podići kaznene prijave 'teške' 29 milijuna kuna u slučajevima transakcija s bivšom Hypo bankom za prodajne centre u Osijeku i Slavonskom Brodu te prodaje montažne hale kod riječkog Peveca površine 2400 četvornih metara, koja je razmontirana i prodana za 250.000 kuna prošle godine tvrtki Vima. U Pevecu su procijenili da je njena vrijednost barem šest milijuna kuna.