KRITIKA VLADI

Šef HGK: Sa strateškim reformama trebalo je ići puno prije

28.04.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović izjavio je danas u Koprivnici kako je puno prije trebalo ići sa strateškim reformama te kako je pitanje jesu li i ove aktualne reforme dovoljne

Sudjelujući na obilježavanju 20 godina Županijske komore Koprivničko-križevačke županije, Burilović je kazao kako ništa nećemo postići bez suradnje, kakvu vidi ovdje, gdje nije važno tko je u kojoj političkoj stranci, a za Koprivničko-križevačka gospodarsku komoru rekao je da je jedna od najboljih u državi.

Govoreći o gospodarskoj situaciji istaknuo je kako se moramo orijentirati izvozu pa stoga očekuje od hrvatske diplomacije da prije svega postane gospodarska diplomacija i stvori uvjete za naše proizvođače.

Burilović je istaknuo kako se ne može oteti dojmu da je puno prije trebalo ići sa strateškim reformama te kako je pitanje jesu li i ove aktualne dovoljne.

Osvrnuo se i na nedavne najave o mogućem ukidanju obvezne članarine koju poduzetnici plaćaju gospodarskoj komori. 'Ako postanemo bolji servis svojim članicama tada se pitanje članarine neće postavljati', kazao te podsjetio da čak 96 posto članica plaća mjesečnu članarinu od samo 42 kune, a tek jedan posto onu najvišu od gotovo četiri tisuće kuna.

Na današnjoj sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica, kojom je obilježena 20. obljetnica te komore, za predsjednika je potvrđen njen dosadašnji predsjednik Miroslav Vitković iz Podravke.