PREDALI LISTE

SDSS Raškovića zamijenio pomoćnikom ministrice uprave

12.08.2016 u 12:23

Bionic
Reading

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) predala je u petak Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidature za tri zastupnika srpske nacionalne manjine koja se biraju u posebnoj, 12. jedinici, a potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac poručuje da se ne boji konkurencije, odnosno činjenice da na tri mjesta za srpsku manjinu računaju i Demokratski savez Srba (SDS) i Naša stranka, kao ni da bi se mogao ponoviti slučaj Rašković koji im je nakon prošlih izbora odnio mandat

Uvijek smo imali protivnike, nekad više, nekad manje, ali SDSS je najjača srpska stranka u Hrvatskoj, do sada je potvrđivao svoju snagu, pa će i ovu jesen, uvjerava.

Ne boji se ni da će im bivši članovi stranke koji su osnovali novu (SDS), uzeti glasove. To su 'momci koji su dobili priliku voziti se autoputom i onda odlučili voziti prebrzo i pretjecati na mjestima gdje se to ne smije. Radije su izabrali ići makadamom, nego voziti autoputom. Nek im je sa srećom', poručio je.

Uvjerava i da se slučaj Mirka Raškovića ne može ponoviti.

Boris Milošević je jedan od najpouzdanijih ljudi koje su srpske institucije i SDSS stvarale tijekom godina, Vesna Blanuša također. Ne postoji rizik da bi netko od ovih kandidata i zamjenika napravio nešto protivno interesu Srba u Hrvatskoj, interesu stranke i pravila demokratskog ponašanja, kaže Pupovac.

Pohvalio se da je stranka pojačala i pomladila kandidatski sastav, vodila račuan da zastupaju sve regije, te da među njima bude i žena.

SDSS, naime, za zastupnike kandidira Pupovca, Milu Horvata i Borisa Miloševića, a za njihove zamjenike Aleksandra Miloševića, Draganu Jeckov iz Vukovara i Vesnu Blanušu iz Rijeke.

Potpredsjednik SDSS-a nada se da će nakon rujanskih izbora Hrvatska dobiti bolju, 'a to znači stabilniju i vladu koja će biti okrenuta interesima građana i budućnosti ove zemlje. Očekujem da će jesenja berba biti bolja, nego zimska', izjavio je.