ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

SDSS podržava koaliciju SDP-HNS

14.05.2009 u 15:09

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas na konferenciji za novinare u Šibeniku, da ta stranka podržava kandidata koalicije SDP-HNS za župana i dožupane Šibensko-kninske županije.

Na konferenciji je sudjelovala i Vesna Pusić, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a, Duško Živković (SDP), kandidat za župana Šibensko-kninske županije, te kandidati za dožupane Goran Jurković (HNS) i Alen Mikelin s Nezavisne županijske liste Stipe Petrine koja podržava kandidate te koalicije.

SDSS i Nezavisna lista Stipe Petrine imaju samostalne liste za Županijsku skupštinu.

'U Šibensko-kninskoj županiji podržavamo koaliciju za novu lokalnu vast, ali to je istovremeno i pokazatelj za moguću politiku u samoj Hrvatskoj, jer svi oni koji misle da je SDSS nužno povezan sa jednom strankom ne razumiju da je smisao demokracije mogućnost izbora', naglasio je Pupovac u Šibeniku.

Koalicija SDP-HNS ima mogućnosti da Šibensko-kninsku županiju izvede iz trenutnog teškog stanja, a riječ je o županiji koja je podcijenjena po zastupljenosti u Vladi i načinu na koji se usmjeravaju sredstva iz državnog proračuna, dodao je Pupovac.

Na pitanje novinara da komentira priopćenja iz regionalne organizacije SDSS-a o nelegalnom korištenju njihovih obilježja u predizbornoj kampanji koalicije SDP-HNS, Pupovac je rekao kako je SDSS dao suglasnost za korištenje logotipa.

Međutim, Pupovac je odbio komentirati kako je u tom slučaju bilo moguće da regionalna organizacije SDSS-a Izbornom povjerenstvu prijavi nelegalno korištenje logotipa.

'Osim stranačke suradnje mi smo bliski i po političkim svjetonazorima, jer mi smo uvijek smatrali da je Hrvatska zemlja u kojoj svaki čovjek mora imati zagarantirana prava i u kojoj nema mjesta bilo kakvoj pa ni etničkoj diskriminaciji', kazala je na konferenciji Vesna Pusić.