OPET CIRKUS

SDP- ovci se utaborili oko Jarnjaka u Saboru

05.02.2009 u 22:37

Bionic
Reading

Iako je ranije to odbijao, potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak (HDZ) večeras je ipak prekinuo saborsko zasjedanje pod pritiskom SDP-ovih zastupnika koji su okružili stol predsjedavajućeg nezadovoljni idejom da se o njihovim antirecesijskim mjerama raspravlja bez nazočnosti televizijskih kamera

SDP-ovci su, naime, tražili da se rasprava o njihovu prijedlogu uvođenja međustope PDV-a za dječju hranu i potrepštine te energente odgodi za sutra ujutro.
Jarnjak, međutim, na to nije pristajao, tumačeći da nema mjesta odgodama, jer je dnevni red tekuće sjednice ionako opsežan te da ga se sutra namjerava i dopuniti.

No, kako ni tri stanke u zasjedanju nisu uspjele SDP-ovce otjerati od predsjedničkog stola, Jarnjak je, u konzultacijama s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem odlučio za danas prekinuti zasjedanje.
Nije, međutim, udovoljio želji SDP-ovaca da se o njihovu prijedlogu raspravlja sutra, nego je najavio nastavak sjednice u 10,30 sati, i to glasovanjem o raspravljenim točkama.

SDP-ovce je prozvao za nasilan prekid sjednice, ocijenivši kako su njihove metode u neskladu s demokratskom procedurom i saborskim Poslovnikom.