35 MILIJUNA KUNA PRIHODA

SDP lani zaradio 5,3 milijuna kuna

03.03.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Sa zakašnjenjem od dva dana, SDP je na svojim internetskim stranicama objavio godišnji izvještaj za 2012. Prema podacima iz tog izvještaja, stranka je lani ostvarila 35 milijuna kuna prihoda te 29,7 milijuna rashoda, odnosno ostvarila je 5,3 milijuna kuna viška

Višak će se iskoristiti za pokriće ostvarenog manjka prihoda iz ranijih godina, izvijestili su iz stranke. Dalje, u izvještaju piše da je stranka tijekom prošle godine u prosjeku zapošljavala 55 osoba, a da im je ukupna vrijednost imovine 37 milijuna kuna.

Objavom izvještaja na internetskim stranicama SDP nije otklonio činjenicu da je prekršio Zakon o financiranju političkih aktivnosti, prema kojem su to trebali učiniti do 1. ožujka. Kazna za nepoštivanje te odredbe zakona je gubitak tromjesečnog iznosa financiranja iz državnog proračuna, što u slučaju SDP-a iznosi 5,1 milijun kuna.

Iz stranke su se pravdali kako izvještaj nisu objavili izvanrednim okolnostima, odnosno pogoršanim zdravstvenim stanjem i hospitalizacijom odgovorne osobe. O kašnjenju su, tvrde, izvijestili Ured za državnu reviziju i Državno izborno povjerenstvo. Proceduru za kažnjavanje SDP-a zbog kašnjenja trebao bi pokrenuti Ured državne revizije, koji prijedlog odluke šalje saborskom Odboru za Ustav, no pitanje je hoće li je revizori pokrenuti.