USPOREN RAST VODE

Sava ne predstavlja izravnu opasnost Velikoj Gorici

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.11.2012 06:29
  • Objavljeno 07.11.2012 u 06:22
MjeŠtani Bukevja i Strmca Bukevskog pripremaju se za vodeni val

MjeŠtani Bukevja i Strmca Bukevskog pripremaju se za vodeni val

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Stožer za zaštitu i spašavanje Velike Gorice izvijestio je da vodostaj Save i dalje raste ali su nasipi u dobrom stanju pa trenutna razina rijeke ne predstavlja izravnu opasnost.

Članovi stožera i dalje kontinuirano obilaze desni savski nasip na području grada Velike Gorice i nizvodno prema općini Orle. Iako vodostaj i dalje raste, znatno manje no u utorak navečer, procjena je članova Stožera (u 02,45 u srijedu) kako trenutna razina Save ne predstavlja izravnu opasnost. U dobrom su stanju i sami nasipi, iako zasićeni vodom, kao i podignuti "zečji" nasipi, navodi se u priopćenju.

Operativne vatrogasne snage spojile su ranije, u kasnim poslijepodnevnim i ranim večernjim satima u utorak, cijelu dužinu nasipa od 5,5 kilometara, na potezu do Bukevja. Utrošeno je 40 tisuća vreća s pijeskom, a na terenu je bilo 250 vatrogasaca.

Na snazi su i dalje izvanredne mjere obrane od poplava, a stožer za zaštitu i spašavanje dežuran je u Vatrogasnom domu u Strmcu Bukevskom.

Sve ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javna vatrogasna postrojba, gradska komunalna poduzeća i Crveni križ u stanju su pripravnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!