SANADER NAJAVIO

Sastanak s Rehnom tek poslije Uskrsa

01.04.2009 u 15:19

Bionic
Reading

Susret s hrvatskog ministra vanjskih poslova s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom i slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom, na kojemu se trebalo raspravljati o odgovorima dviju zemalja na novi prijedlog za rješavanja hrvatsko-slovenskog graničnog prijepora i slovenske deblokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om, održat će se tek poslije Uskrsa, rekao je predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader

'Tijekom puta u Bruxelles hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u srijedu je dobio informaciju o odgodi sastanka koji je danas trebao organizirati povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn', stoji u priopćenju MVPEI-ja.

Na tom je sastanku ministar Jandroković trebao predstaviti hrvatski prijedlog rješavanja hrvatsko-slovenskog graničnog prijepora i slovenske deblokade hrvatskih pristupnih pregovora. Prema prvim informacijama, Rehn je odgovorio sastanak upravo zbog toga što Hrvatska nije odgovorila na njegovu inicijativu u predviđenom vremenu.

Premijer Sanader je nakon sastanka s predstavnicima poslodavaca i sindikata ponovo pozvao Sloveniju da deblokira pregovore s Hrvatskom, kao znak dobre volje, na današnji dan, kada ulazimo u NATO, jer je postupak primanja dovršen danas deponiranjem odluka o ratifikaciji svih zemalja članica. Također je ponovio da su pregovori Hrvatske i pitanje granice dva odvojena pitanja koja se tako i trebaju tretirati.