NIZ KVAROVA I POŽAR

Sarajlije zbog potresa ostale bez struje

31.03.2009 u 13:02

Bionic
Reading

Potres koji se protekle noći osjetio na širem području Sarajeva prouzročio je manju materijalnu štetu na više stambenih objekata no i niz kvarova na elektrodistributivnoj mreži što su značajan dio grada ostavili bez opskrbe strujom, doznaje se u utorak iz nadležnih službi

SARAJEVO - Glasnogovornica Elektroprivrede BiH Dika Mezet potvrdila je kako je više od 30 trafostanica prekinulo rad nakon što se u 3 sata i 46 minuta osjetio potres, a na jednoj od njih izbio je i požar.

Svi kvarovi kvarovi otklonjeni su u prijepodnevnim satima.

Prema policijskim izvješćima, prijavljena su manja oštećenja odnosno napuknuća zidova na nizu stambenih objekata, uglavnom na području općine Stari Grad.

Izvješća o ozlijeđenima nije bilo.

Iz seizmološkog odjela Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH potvrđeno je kako je potres koji je zahvatio i Sarajevo na području glavnog grada BiH bio jačine 3,8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Epicentar potresa bio je na planini Ozren 16 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva a njegova magnituda tamo je bila šest stupnjeva po Merkallijevoj ljestvici.

Nešto slabiji potres u Sarajevu se osjetio i nedjelju, no seizmolog Ivan Brlek je ocijenio kako nema razloga za zabrinutost odnosno kako je malo vjerojatno da je riječ o seriji povezanih potresa.

Nedjeljni potres, kako je pojasnio, dogodio se na području Jahorine i nema nikakve veze s rasjedom koji je prouzročio podrhtavanje tla na Ozrenu.

Podsjetio je kako se na području BiH godišnje registrira više od tisuću i 200 potresa, najveći dio njih u Hercegovini.