POSAO OD 1,5 MILIJUNA EURA

Sanaderov prijatelj odradio semafore u dvoranama

semafor balić arena split

semafor balić arena split

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Vilic

Savjetnik uprave HEP-a, Splićanin Siniša Poljak, ponovno se dokazao kao uspješan poslovni čovjek. Svojim utjecajnim vezama uspio se izboriti da respektabilna zagrebačka tvrtka Telemonting, vlasništvo Splićanina Ante Plazonića, uspije dobiti 1,5 milijuna eura vrijedan posao postavljanja audiovizualne opreme, među kojom i četiriju golemih krovnih semafora u zagrebačkoj sportskoj Areni, u kojoj će se održati završne utakmice SP-a u rukometu

Poljak je uspio osigurati da odluku ne donosi izvođač Ingra, nego Grad Zagreb, uz podršku utjecajnih ljudi iz Vlade. I u dvorani u Osijeku, potpuno financiranoj od Vlade, Telemonting je postavio velike semafore i opremu talijanskog proizvođača Technovision iz Milana, s kojom Poljak godinama surađuje, piše Nacional

Ista tvrtka je, zahvaljujući prijateljstvu Poljaka sa Sanaderom, na splitskom Poljudu postavila veliki semafor, čijim zakupljivanjem i oglašavanjem, za vrijeme Hajdukovih utakmica izravno upravljaju Poljak i Telemonting. Međutim, ono što je uoči Svjetskog rukometnog prvenstva uspio dobiti u dvoranama u Zagrebu i Osijeku, a, tvrdi se, i u Varaždinu, Poljaku nije uspjelo u dvoranama u Poreču i Splitu.

Nadzorni odbor Sportskog grada (IGH, Konstruktor, Dalekovod) nije prihvatio skuplju ponudu Telemontinga i posao postavljanja semafora i ukupne AV opreme u Spaladium Areni povjerio je splitskoj tvrtki koja je za 5,5 milijuna kuna postavila opremu tvrtke Barco iz Belgije.

NO Sportskog grada othrvao se pritiscima u izboru ponuđača, posebice nakon što je Poljak pismima i pozivima Vladi, Gradu Splitu i svim mogućim institucijama prosvjedovao, prozivao i tražio da se prihvati nepovoljnija ponuda Telemontinga.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!