izmjene zakona

Sabor sutra raspravlja o zaštiti zraka

15.02.2024 u 20:05

Bionic
Reading

Hrvatski sabor, koji ovaj tjedan neće glasovati o raspravljenim točkama, u petak će raspraviti tri zakonska prijedloga, među kojima i izmjene Zakona o zaštiti zraka

Tim se izmjenama, objašnjava Ministarstvo gospodarstva koje ih je predložilo, pristupilo jer su u praksi uočeni manji nedostaci u odredbama potrebnim za potpunu provedbu inspekcijskog nadzora pomorskog objekta od strane Inspekcije sigurnosti plovidbe. Riječ je o nadzoru dijela dokumentacije koja se odnosi na metode za smanjivanje emisija onečišćujućih tvari s pomorskih objekata.

Nadopunjuju se i odredbe kojima se dodatno definiraju pravne osobe koje mogu izrađivati akcijske planove za poboljšanje kvalitete zraka te one koje definiraju obveznika koji mora osigurati provedbu odluke o mjerenjima posebne namjene.

Zastupnici će raspraviti i izmjene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava. Dio odredbi unaprijeđen je kao rezultat primjene Zakona u praksi, posebice nakon iskustva sanacije Sberbanka, a dio u cilju veće zaštite potrošača.