prije pauze

Sabor raspravlja o odnosima s Hrvatima van države, evo brojki o financiranju

10.05.2019 u 06:12

Bionic
Reading

Sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o privatnoj zaštiti te o Izvješću o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2017. godinu, dok uobičajenog glasovanja neće biti jer je ono odrađeno u četvrtak

U godišnjem izvješću Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske navodi se da je Hrvatska u 2017. financirala brojne brojne infrastrukturne, znanstvene, zdravstvene, obrazovne, kulturne i druge projekte hrvatskih institucija i udruga u cijelom svijetu u iznosu od više od 50 milijuna kuna, što je porast od 33,5 posto u odnosu na 2016..

Iznos sredstava za projekte i programa Hrvata u Bosni i Hercegovini povećana su u 2017. za 17,5 posto u odnosu na 2016., te su iznosila 23,5 milijuna kuna.

Zastupnici će raspraviti i zakonski prijedlog Kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e kojim žele zakonski dodatno zaštititi dužnike.

  • +5
Živi zid Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Time će zastupnici zaključiti rad i otići na stanku dok ne prođu izbori za Europski parlament. Nakon EU izbora, zastupnici će se 29. svibnja vratiti u sabornicu.