REAGIRANJE

Sabor pojašnjava: Nije pohaban prednji pult, nego onaj bliže prozorima

24.07.2015 u 22:50

Bionic
Reading

Voditeljica Službe za medije Hrvatskog sabora poslala je reagiranje na članak pod nazivom 'Radnici popravljaju pohabani pult u saborskom kafiću'. Reagiranje prenosimo u cijelosti

'Tportal je 21.7.2015. objavio članak pod naslovom Naporno se zasjedalo – Radnici popravljaju pohabani pult u saborskom kafiću, autora M.D./Hina.

Sami tekst članka preuzet je od Hine, a oprema članka koja uključuje naslov i fotografiju osmišljena je u vašoj redakciji. U opremi članka nalazi se fotografija nastala i objavljena prije desetak godina u Večernjem listu, uz tekst novinara Vanje Moskaljova.

Svjesnom manipulacijom, koristeći staru fotografiju koja nije ni u kakvoj vezi s tekstom objave, objavili ste neistinitu informaciju obmanjujući čitatelje te ujedno nanijeli Hrvatskome saboru štetu po ugled', stoji u reagiranju koje potpisuje Marina Buntić Juričić, voditeljica Službe za medije Hrvatskog sabora. Marina Buntić Juričić pojašnjava da je u članku sporna uporaba fotografije saborskog kafića, jer se popravci vrše na pohabanom pultu koji se vidi u pozadini fotografije, prema prozorima, a ne na pultu koji je bliži kameri, na kojem u prvom planu dominira janje.