medicinska skrb

Sabljar Dračevac čestitala hitnoj medicinskoj službi: Zahvaljujem na svakodnevnom predanom zbrinjavanju pacijenata

30.04.2021 u 10:30

Bionic
Reading

U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar Dračevac uputila je u petak zahvalu i čestitku djelatnicima hitne koji svaki dan spašavaju ljudske živote

Nacionalni dan hitne medicinske službe proglasio je Hrvatski sabor 2013. godine na inicijativu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Svim djelatnicima hitne medicinske službe čestitam njihov dan i zahvaljujem na svakodnevnom predanom zbrinjavanju pacijenata, pogotovo u vrijeme pandemije izazvane koronavirusom", napisala je u čestitki Sabljar Dračevac.

Pandemija novog koronavirusa ukazala je, kaže, na važnu ulogu hitne medicinske službe kao prve karike u lancu zbrinjavanja hitnih pacijenata.

"Hrvatski zavod za hitnu medicinu niz godina sustavno radi na poboljšanju zdravstvene zaštite u Hrvatskoj i što boljem pristupu visokokvalitetnim uslugama u djelatnosti hitne medicine, s kontinuiranim održavanjem i usavršavanjem znanja i vještina radnika u ovoj djelatnosti", ističe Sabljar-Dračevac u čestitki i dodaje kako je upravo brza i dostupna medicinska skrb nerijetko i presuđujući čimbenik uspješnosti zdravstvene intervencije.

Saborski Odbor će se, kaže, i dalje zalagati za razvoj sustava hitne medicine kao i za njezinu što veću afirmaciju i profesionalnost.

"Neka nas ovaj dan podsjeti na vašu ulogu i nesebičan doprinos u očuvanju života i zdravlja prilikom svakodnevnih izazova s kojima se susrećete na terenu", poručila je predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabljar Dračevac.