privremena odgoda

Sa šest amandmana na zagrebački GUP HDZ će kupovati vrijeme

05.02.2020 u 18:39

Bionic
Reading

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković očito je odlučio kupiti vrijeme kad je riječ o prijedlogu GUP-a zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. O prijedlogu Generalnog urbanističkog plana trebalo se glasati u četvrtak u zagrebačkoj Skupštini, a s obzirom na to da su u HDZ-u podijeljena mišljenja o podršci GUP-u, Plenković se, čini se, odlučio za kompromis. HDZ tako na prijedlog GUP-a planira uložiti šest amandmana čime će se glasanje o tome odgoditi do daljnjeg

Da se ide s amandmanima, potvrdio je i sam Plenković nakon sastanka koji je održao u srijedu ujutro sa šefom zagrebačkog HDZ-a Andrijom Mikulićem i predsjednikom zagrebačke Skupštine Dragom Prgometom. Plenković je rekao kako je važno da odluku o GUP-u donese gradska organizacija te da mu je, s nacionalne razine, važno da je cijela procedura obavljena prema zakonu i da je ''GUP u skladu s višim planom''.

'Cijela je stvar zakonita, a političku odluku donijet će oni', rekao je Plenković te potvrdio da HDZ ima nekoliko amandmana, piše Jutarnji list.