ODLIČNA VIJEST ZA FANOVE

S.T.A.L.K.E.R. cilja na TV ekrane

10.11.2010 u 14:51

Bionic
Reading

Ne, S.T.A.L.K.E.R. ne prelazi na konzole, već na televizijske ekrane u obliku serije

GSC Game World, developerski team koji stoji iza kultnog FPS/RPG mješanca pod imenom S.T.A.L.K.E.R., pokušava prebaciti franšizu na televiziju, i to u obliku serije. Iako se takve adaptacije najčešće događaju na inicijativu filmskih ili TV studija, u ovom su slučaju sami developeri odlučili preuzeti stvar u svoje ruke te su potpuno sami financirali snimanje pilot-epizode.

 

Za one koji možda nisu upućeni, pilot-epizode se snimanju da bi publika na temelju njih donijela neki sud te, ako je on pozitivan i gledanost dobra, serija se nastavlja snimati. U suprotnome se projekt gasi.

 

GSC Game World je stoga trenutno u pregovorima s nekim ruskim i ukrajinskim TV mrežama o otkupljivanju i snimanju serijala koji bi se onda prikazivao na području bivšeg Sovjetskog Saveza. Uspiju li u tome, iz GSC-a otkrivaju i ambiciju da se serija emitira i u zapadnoj Europi te Sjevernoj Americi.

 

Kako izgleda pilot-epizoda, provjerite u foršpanu:

 

 

 

Zanimljivo, igra S.T.A.L.K.E.R. inspirirana je istoimenim filmom iz 1979. godine koji je pak sniman po knjizi Arkadija i Borisa Strugatskog iz 1971.