ZBOG ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA

Rusija ukida zimsko računanje vremena

Medvedev

Medvedev

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev odlučio je ukinuti zimsko računanje vremena i od proljeća ostaviti zemlju samo na ljetnom vremenu, jer to smatra dobrim za zdravlje stanovništva, javile su ruske agencije

"Odlučio sam ukinuti prelazak na zimsko računanje vremena od jeseni i takav sam nalog uputio vladi", izjavio je Medvedev na susretu s mladim znanstvenicima.

Medvedev tvrdi kako Ruse treba zaštititi od "stresa i bolesti" koje izaziva promjena računanja vremena, a istaknuo je i nelagodu koju ta promjena uzrokuje kod domaćih živorinja.

"Navikli smo se pomicati kazaljke na satu u proljeće i jesen i svi se na to bunimo. To doista destabilizira biološki ritam čovjeka, to živcira", kazao je.

"A što upoće reći o sirotim kravama i drugim životinjama koje ne razumiju da se vrijeme promijenilo i ne razumiju zašto ih se muze u drukčije vrijeme", dodao je Medvedev.

"Više nećemo prelaziti na zimsko vrijeme, tu ćemo neugodu morati istrpjeti još samo jednom, jer prijelaz na ljetno računanje vremena znači jedan sat sna manje, ali to će biti zadnji put", naglasio je ruski predsjednik, čija će zemlja biti jedina u Europi koja neće imati računanja zimskog i ljetnog vremena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi