ZBOG PROTURAKETNOG ŠTITA

Rusija Americi prijeti preventivnim napadom!

04.05.2012 u 09:34

Bionic
Reading

Ukoliko SAD nastavi s razvijanjem planova o proturaketnom štitu u Europi, Rusija je zaprijetila napadom, piše Abc.'To bi bila ekstremna mjera i nadamo se da neće doći do toga', zaključio je Markarov i objasnio kako su što se tiče dogovora na mrtvoj točki te da nitko osim Rusije ne predstavlja ozbiljnu prijetnju SAD-u

'Ukoliko SAD odbije pregovore, Rusija je spremna na preventivni napad na proturaketni štit u Europi. Uzimajući u obzir da će, ukoliko SAD postavi štit, destabilizirati svjetsku sigurnost, odluka o preventivnom napadu mogla bi biti razmatrana ako se situacija pogorša', kazao je ruski ministar obrane, general Nikolaj Makarov na konferenciji za novinare.

'To bi bila ekstremna mjera i nadamo se da neće doći do toga', zaključio je Makarov i objasnio kako su što se tiče dogovora na mrtvoj točki te da nitko osim Rusije ne predstavlja ozbiljnu prijetnju SAD-u.

Potvrdio je i ranije najavljenu mogućnost da Rusija smjesti projektile kratkog dometa u Kalinjingradsku oblast, u blizini granice s Poljskom, ukoliko ne dođe do dogovora.