zamjenik američkog ministra pravosuđa

Rosenstein ipak nije podnio ostavku

24.09.2018 u 20:01

Bionic
Reading

Zamjenik američkog ministra pravosuđa Rod Rosenstein nije podnio ostavku, objavio je u ponedjeljak neimenovani izvor blizak tom pitanju, nakon što je Rosenstein pozvan na sastanak u Bijelu kuću te se spekuliralo da će odstupiti s dužnosti

Ranije je objavljeno da je Rosenstein, na kojeg je ministar pravosuđa Jeff Sessions prenio ovlasti za nadzor nad istragom ruskog upletanja u američke predsjedničke izbore, pozvan u Bijelu kuću a vodeći američki mediji očekivali su njegovu smjenu.

Izvor je kazao da pitanje ostavke nije bilo na dnevnom redu Rosensteinova sastanka u Bijeloj kući.

Glasnogovornica Bijele kuće kazala je pak da će se predsjednik Donald Trump sastati s Rosensteinom u četvrtak, nakon što su njih dvojica danas dulje razgovarali.

Trump i Rosenstein 'imali su dugu konverzaciju kako bi razmotrili nedavna novinska izvješća', kazala je Sarah Sanders u priopćenju objavljenom na Twitteru.

  • +4
Jeff Sessions Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sastat će se u četvrtak kada se predsjednik vrati u Washington', budući da se trenutno nalazi na Općoj skupštini UN-a u New Yorku.

New York Times je prošlog tjedna prenio da je Rosenstein u svibnju prošle godine vodio razgovore o tome da se američkog predsjednika Donalda Trumpa tajno snima i nagovarao članove njegova kabineta da aktiviraju 25. ustavni amandman kako bi se Trumpa uklonilo s dužnosti.

Rosenstein je zanijekao te tvrdnje a jedna od osoba koja je bila nazočna sastanku kazala je za Fox News da je Rosenstein bio 'sarkastičan' kad je to rekao.

Bivši zamjenik direktora FBI-ja Andrew McCabe rekao je ranije da bi Rosensteinova ostavka dovela u opasnost saveznu istragu o ruskom miješanju u izbore.