tjera ga na OSTAVKU

Trump na društvenim mrežama blati ministra pravosuđa kojeg je sam postavio

26.07.2017 u 15:20

Bionic
Reading

Na udaru američkog predsjednika ovih se dana našao ministar pravosuđa Jeff Sessions kojeg je Donald Trump putem društvenih mreža optužio za opstruiranje istrage vezane za rusku umiješanost u predsjedničke izbore

Trump je, smatraju američki mediji, pokrenuo kampanju protiv Sessionsa putem društvenih mreža ne bi li na taj način ubrzao smjenu ministra pravosuđa te ujedno i glavnog državnog odvjetnika.

Progon Sessionsa je započeo nakon što se ispostavilo kako je ministar propustio spomenuti da se u nekoliko navrata susreo s ruskim veleposlanikom u Washingtonu Sergejem Kisljakom.

Stoga se Sessions izuzeo iz daljnje istrage o povezanosti Trumpovog izbornog stožera s Moskvom, ali i istrage vezane za elektroničku poštu Hillary Clinton, bivše državne tajnice i Trumpove protukandidatkinje na predsjedničkim izborima, a koju vode FBI i njegovo ministarstvo.

Trump je, kako su u više navrata javljali mediji pozivajući se na neimenovane izvore, bio poprilično nezadovoljan što se Sessions izuzeo iz istrage, a kako su ga detalji cijelog slučaja počeli dodatno opterećivati, kritike su odnedavno postale i javne te je Trump u prošlotjednom intervjuu za The New York Times rekao da Sessionsa nije trebao ni stavljati za ministra i glavnog državnog odvjetnika.

'Da sam znao da će se izuzeti iz istrage, imenovao bih nekoga drugog', kazao je Trump, nastavivši idućih dana s kritikama na Sessionsov račun nazivajući ga pritom problematičnim i slabim, što su mnogi prokomentirali kao ponižavanje Sessionsa kojeg predsjednik pod svaku cijenu želi smijeniti.