XI. Izborna jedinica

Rojs u Vitezu: Glasujući za 'Hrvatsko bilo' glasujete za sebe

14.04.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Nositelj liste 'Hrvatsko bilo' za XI. Izbornu jedinicu Ljubo Ćesić Rojs pozvao je hrvatske birače u Vitezu u središnjoj Bosni da podrže tu listu na kojoj se nalaze generali Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane jer će na taj način glasovati za sebe.

U pratnji Ćesić Rojsa bili su generali Ivan Tolj, Ivan Kapular i Miljenko Galić koji se nalaze na toj listi za Sabor Republike Hrvatske. U Vitezu su obišli spomen sobu i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima iz općine Vitez, te su se upisali u spomen knjigu.

Izaslanstvo je posjetilo i spomen obilježje Osmica, posvećeno osmero ubijene hrvatske djece u topničkom napadu bošnjačke Armije BiH u ljeto 1993. godine na središte tog srednjobosanskog grada, te središnje županijsko obilježje u mjestu Križančevom Selu gdje je u ratu počinjen masakr nad 64 hrvatska civila i vojnika.

Tamo su generali položili vijence i zapalili svijeće te se pomolili za žrtve iz Domovinskog rata. 

U razgovoru s mještanima general HV-a i HVO-a Ljubo Ćesić Rojs pozvao je birače da na ovim izborima glasuju 'za sebe' budući da imaju kandidate koji će zastupati njihove interese. 

Izbori u XI. Izbornoj jedinici započinju u utorak 16. i trajat će dva dana.

Biračima u dijaspori na raspolaganju su kandidati s osam lista koji se bore za tri saborska mandata.